donderdag 8 april 2010

Nieuws Zakelijk spamverbod

Zoals misschien bekend mag u vanaf 1 juli geen marketingmails meer versturen naar bedrijven zonder dat u daarvoor van tevoren hun expliciete toestemming heeft gekregen. Onlangs werd echter bekend dat dit verbod op het versturen van zakelijk spam pas na 1 oktober van kracht wordt.

Als u na 1 oktober e-mails, sms'jes of faxberichten met een commerciƫle, charitatieve of ideƫle boodschap naar uw zakenrelaties wilt sturen, moet u ervoor zorgen dat u daarvoor altijd van te voren toestemming van de ontvanger heeft.

Dit geldt niet alleen voor de adressen die u na 1 oktober verzamelt. Ook al uw bestaande relaties moeten expliciet en aantoonbaar 'ja' zeggen. U doet er dus verstandig aan om uw geplande maatregelen - ondanks het uitstel - niet op de lange baan te schuiven. Na 1 oktober valt het vragen van toestemming voor marketingmails immers ook onder het spamverbod! Alleen als u bestaande klanten producten of diensten wilt aanbieden die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die ze eerder bij u hebben gekocht, mag dat zonder voorafgaande toestemming.

Telecomwaakhond OPTA moet zorgen voor de handhaving van het spamverbod. Ontvangers kunnen ongevraagde spam bij deze instantie melden via www.spamklacht.nl. De OPTA kan u dan een waarschuwing of boete geven, of een last onder dwangsom opleggen om te zorgen dat u stopt met het versturen van spam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten